dinsdag 20 januari 2009

Piet Paulusma en het straatklimaatfeest

’s Lands meest bekende weerman houdt van het klimaat. Van een goed klimaat wel te verstaan. Als bewoners van een straat samen iets doen voor het milieu wil hij vanuit die straat wel het weer komen presenteren. De straat dingt dan ook mee naar een straatklimaatfeest.
Een aantal bewoners van het Noordenbergkwartier vond dat er ook wel eens iets anders aan de orde mocht komen dat de geijkte spaarlampen en voorzetramen. Ze melden het inzamelen van frituurvet (om als biobrandstof te gebruiken) van het Afval Apart project aan en zie: Piet Paulusma presenteerde maandagavond 19 januari het weer vanuit Deventer.
Dat kwam natuurlijk de Deventer Schoon Familie ook ter ore. Bep, die nauw betrokken is bij het Afval Apart Project, besloot – in vol ornaat, dus met plumeau – een kijkje te nemen. Piet Paulusma viel als een blok voor de charmes van onze Bep en nadat ze een keurig verhaal had gehouden over de Deventer Schoon Familie en het nut daarvan mocht ze ook een Dèventerse variant van het overbekende Oant Moarn naar voren brengen. En wat zei onze propere Bep? ‘Aju paraplu!’
De Deventer Schoon Familie had nog nooit zoveel kijkers…


Geen opmerkingen: