zaterdag 29 januari 2011

Hartstikke gek!!


Vrijdag (laat in de) middag, 28 januari. Er zit een berichtje in mijn Hyves. Van Wat vindt Nederland?
Er zijn nog plaatsen voor de opname van morgen en een van de teamcaptains is Gordon.
Twee van de drie Toppers waar Merette zo dol op is heeft ze ontmoet. Voor René Froger reden we naar Groningen en genoten van een Holiday on ice show, voor Geer lieten we ons uren opsluiten in een Popstars studio. Maar de korte gesprekjes en de foto’s van Merette met haar idolen maakten het de moeite waard. Dus wat de Toppers betreft schieten we lekker op:
René Froger: check!
Gerard Joling: check!
Gordon: …..

Het is niet heel makkelijk om een gelegenheid te vinden waar Gordon is én waar ook nog een kans is om bij hem in de buurt te komen. Zal ik? Maar ik heb nog een enorme hoeveelheid werk liggen. En wat nou als hij niet komt? De kaartjes zijn vast al weg! Dat laatste zou niet gek zijn, het is inmiddels na zessen. Ik besluit er een mailtje aan te wagen. Als de kaartjes weg zijn heb ik het geprobeerd toch?
Per kerende mail krijg ik een berichtje dat we van harte welkom zijn. Geen woord over de teams. Ik bel Merette, of ze mee wil? Gewoon voor de lol naar Wat vindt Nederland? Wie weet komt er wel een leuke Bekende Nederlander.
Dat lijkt haar wel gezellig. En dus sta ik op zaterdagmorgen bij de bloemenwinkel. ‘Mag ik een mooie roos met iets leuks erbij?’ De bloemenman kent me: ‘Naar wie gaan jullie vandaag?’
Er wordt een prachtige roos ingepakt en ze wensen me veel succes. We halen Merette op (die nog steeds niet weet dat Gordon in het programma zit). Een half uur voor we aan moeten komen staan we in de file. En niet zomaar een, maar een echte: tien kilometer lang, de A1 is afgesloten en het advies is om via Utrecht naar Amsterdam te rijden. Daar heb je wat aan als je al in de buurt van Muiden bent.
Gelukkig snapt de TomTom dat je soms helemaal niet over de snelweg wilt. We zijn wel een kwartier later dan gepland, maar daarin zijn we echt niet de enige: er staan zoveel mensen in de file dat er uiteindelijk in de studio stoelen weg gehaald moeten worden omdat mensen het niet halen (en lege stoelen – terecht – niet leuk staan).
Voorzichtig vraag ik wie er komen. En jawel: Gordon. Merette staat helemaal te stralen!
 
 




Het is een leuke uitzending: Albert Verlinde in het ene team (met Alexandra van GTST?? en Ome Willem)  en Gordon (met twee van zijn voices: Richy en Peter) in het andere. Die twee zijn echt aan elkaar gewaagd en plagen elkaar genadeloos.
Als de uitzending is afgelopen gaat Merette met de roos op jacht. De artiesten zijn snel weg, maar Jack Spijkerman vraagt voor wie de roos is. En laat vervolgens het hele publiek luidkeels om Gordon roepen. Het duurt een paar minuten, maar dan komt hij terug en onder luid gejuich van het publiek krijgt Merette in ruil voor de roos een paar dikke knuffels. En zoenen. En ze mag op de foto!

 
‘Als hij niet gekomen was had Jack haar meegenomen naar achteren hoor’,  zegt een van de meisjes die er werken tegen me. ‘Jack is zo’n lieverd!’. Kijk, dat is nou info waar ik iets mee kan.
Wij gaan met een blij meisje naar huis. Van tien uur ’s morgens tot vier uur ’s middags op pad voor een foto van Gordon en Merette. Eigenlijk zijn we stapelgek!
In de auto merkt Merette fijntjes op dat ze nu alleen nog maar Jeroen van de Boom hoeft als het om de Toppers gaat. Iemand een suggestie?

donderdag 27 januari 2011

Basta: druk sterretje voor een container voor uw hekje

Om met Kacokijk te spreken: hier schiet een mens helemaal van in de plus.
Duurt wel tien minuten, maar is absoluut de moeite waard!

zondag 16 januari 2011

Hoog water (2)

Er gaat iets niet helemaal goed met het linkje naar de foto's. Ze staan in Facebook, maar waar ik dacht dat iedereen ze kon zien geldt dat toch alleen voor Facebookgebruikers. Da's niet de bedoeling.
Nu dan ook in Flickr, maar... daar staan ze wel in omgekeerde volgorde.
De Hoogwatertocht van vandaag was prachtig, dus toch maar even kijken hier.

zaterdag 15 januari 2011

Hoog water

Het kan niet uitblijven... een blog over het hoge water van de IJssel.
Veel is er niet over te vertellen, het is - zoals elke keer - prachtig! Dinsdag 11 januari zijn we voor het eerst gaan kijken, auto op de Worp geparkeerd (dat kon nog, maar het IJsselhotel was al goed voorbereid), en met het pontje over. Krijg je waar voor je geld :)


Aan de overkant foto's gemaakt van de voorbereidingen, maar de 'boven NAP-hoogte' was nog maar 5.75. Dan duurt het nog wel even voor de Welle overstrooomt.












 
Donderdag is er al wat meer te beleven. De Welle is sinds woensdagavond afgesloten, want nu kan het toch elk moment gebeuren (dat roepen ze al vanaf het weekend, maar vooruit). Waterpeil is nu wel echt boven de 6 meter.
Het water stroomt hier en daar door de kademuur, zou die dat wel houden?


Maar er over heen? Nee, dat duurt nog wel even. Ook als het donker is, is de Welle nog leeg. Wel is het water opnieuw enkele centimeters gestegen.



Vrijdagmorgen om een uur of vijf is het dan zo ver. De IJssel bereikt de hoogte van de kademuur en de Welle loopt vol.
Dus... kijken vandaag!


Het is gezellig druk in de buurt van de IJssel. Kinderen met laarzen spelen in het water, honden vinden het wel, of juist helemaal niet leuk en ik heb nog nooit zo veel camera's gezien!
We lopen vanaf de Wilhelminabrug richting het Grote Kerkhof, achter de Welle langs. Onderweg een stop voor warme soep bij de Tobbe, die de achteringang heeft opengesteld. Ter hoogte van dit restaurant loopt de Welle het eerst onder, dus de voordeur is even onbruikbaar, maar binnen is het lekker warm (wel een tikje nat hier en daar...)

Leuk om je Deventer mosterdsoep naar binnen te lepelen terwijl het lijkt alsof je midden in het water zit.


Er worden nog nieuwe sandbags geplaatst bij de Duimpoort, want  het zal niemand zijn ontgaan: er is nogal wat regen gevallen in het aanvoergebied van Rijn en IJssel, dus wie weet komt het IJsselwater ook nog wel hoger!
Een ramp? Nee dat is het niet. Hooguit wat lastig voor een aantal mensen en voor sommige mensen vervelend. Maar als je zo dicht bij de rivier wilt wonen, weet je dat hij af en toe overloopt, dat moet je dan maar accepteren en er het beste van maken.
Voor mij is Deventer op haar mooist als de IJssel zo hoog staat!

Meer foto's? Die vind je hier.

dinsdag 4 januari 2011

maandag 3 januari 2011

Dickens 2010



Ja ik weet het, ik ben te laat, het 20e Dickens Festival ligt al weer een week of twee achter ons. Maar toch… ik heb een paar mensen beloofd de foto’s op internet te zetten, dus hier zijn ze.
Ik was er al zeker 18 jaar niet geweest… omdat het er altijd zo druk is, omdat er altijd wel iets anders was wat ik wilde/kon of moest doen. Vorig jaar was het koud en lag er sneeuw. Toen had ik spijt dat ik niet was geweest, en dus moest het in 2010 maar weer eens gebeuren.


Mijn moeder woont in het Dickensgebied, dat betekent dat ik de rij in de Keizerstraat alleen maar heb gezien, maar met een bezoekerspasje toegangswegen probleemloos in en uit kon. Heel handig.
En.. we hebben genoten! Het was koud, maar gezellig druk. En met zo’n bezoekerspas kon je rustig op de Brink even ergens lunchen (nou lunchen.. koffie drinken, we hadden ons gewaagd aan een wafel mét en dan kan er echt geen lunch meer in), opwarmen en dan zo het gebied weer in.
De foto’s spreken voor zich…