zondag 7 november 2010

De Libellemeisjes in Rotterdam

Ooit had Libelle iets heel leuks op de website: Het Gesprek van de dag. Een aantal columnisten kaartte dagelijks een (redelijk) actueel onderwerp aan. Het kon over van alles gaan, van heel serieuze zaken tot een lollig onderzoek, van diepgaande politiek tot een reactie op een TV-programma. Meestal ging het echt ergens over, soms was het ronduit hilarisch. Iedereen kon reageren. Een aantal meisjes deed dat met grote regelmaat en met respect voor elkaars mening en ideeën en tja… zoiets schept een band.
Een paar jaar terug wilden ze elkaar wel eens ontmoeten. En waar spreek je dan af als je elkaar op de Libellesite hebt leren kennen? Juist: op de Libelle Zomerweek.
En zo geschiedde. Niet alle meisjes vinden de Zomerweek even leuk, maar ze bleken elkaar – ondanks grote verschillen in politieke voorkeur, leeftijd, woonplaats, levensfasen en wat dies meer zij – wel heel erg leuk te vinden!
Op de Libellesite is de laatste tijd wat minder plezierig. Het Gesprek is door Libelle vakkundig de nek omgedraaid en in het forum, met al zijn hatelijkheden, waar het lijkt of niemand een andere forummer nog in haar waarde wil laten, voelen de meisjes zich niet thuis. Soms zijn ze nog op de Libelleblogs te vinden, waar af en toe (in elk geval een keer in de week) nog wel een interessant onderwerp te vinden is.
Maar dat wegblijven bij Libelle is op zich geen probleem, via websites, Hyves, Facebook, Twitter en zelfs de gewone e-mail weten ze elkaar te vinden.
De meisjes zijn allemaal druk bezette dames. Met (grote) kinderen, banen (al dan niet buitenshuis), honden, relaties (en de soms daarbij horende problemen), schrijven en heel veel andere dingen waar een meisje druk mee kan zijn.
En af en toe vinden ze toch tijd om elkaar te ontmoeten, ergens in Nederland. Nooit allemaal tegelijk, want dan is er wel een die jarig is (30, tja, dan krijg je een surpriseparty aan je rok van lief, familie en vrienden), 35 jaar verkering heeft,  gewoon thuis zit in Zwitserland of om een andere reden niet kan. Dat mag de pret niet drukken (hoewel het wel errug leuk zou zijn om eens allemaal bij elkaar te komen), een of twee keer per jaar komen ze wel bij elkaar. Niet op de Libelle Zomerweek, maar ergens in het land.
Amsterdam, Deventer en Utrecht hebben ze al gehad en de plannen voor de Mokerhei (plassen bij WB), Tilburg, de Zwitserse Alpen liggen klaar.
Zaterdag 6 november zijn vijf Libellemeisjes om 12 uur in Rotterdam. Het is – als vanouds – vreselijk gezellig. Koffie, broodje, wandeling, boottochtje en lekker eten. En kletsen, heel veel kletsen…


Ik ging om acht uur ’s morgens de deur uit en kom er ’s avonds om 12 uur weer in. Zes uur eerste klas treinen (want het aanbod: kom je via Oss, dan spring ik met koffie in de trein, kan je toch niet laten lopen en een herfsttour van de NS, met z’n tweeën de hele dag 1e klas reizen ook niet) en een waanzinnig leuke dag achter de rug. En het vaste voornemen om te gaan twitteren. (Waar haal ik de tijd vandaan?)

We zijn helemaal geen prototype van Libellelezeressen. Denk ik. Weet ik wel zeker. Zijn we niet braaf genoeg voor. Toch gaat er niets boven een gezellig dagje met de Libellemeisjes…

Kijk hier voor meer foto's. Nauwelijks bewerkt, we hadden gewoon even een zonnetje verdiend blijkbaar dat laatste half uurtje van de tocht. Heel bijzonder!

Geen opmerkingen: