maandag 26 april 2010

De vrouw van….

Ik kom er natuurlijk nog wel eens: op het stadhuis in Deventer. Ik had er veel vaker willen zijn, maar goed dat is niet meer aan de orde.
Vrijdagmorgen mocht ik met René mee. Hij was uitgenodigd op het stadhuis tijdens de (eerste) persconferentie van het nieuwe college omdat hij een fotowedstrijd had gewonnen. Ook wel eens aardig, mee als de ‘vrouw van’….



PERSBERICHT
23 april 2010

‘Spelen op de Brink’ winnaar fotowedstrijd binnenstad

René Sluiseman is winnaar van de fotowedstrijd ‘Prachtige Deventer Binnenstad’. Met zijn foto ‘spelen op de Brink’ wint hij een waardecheque van 100 euro. Daarnaast krijgt zijn foto een plek op de omslag van de reactienota bij het ambitiedocument van de heren Coenen en Asselbergs. Zeven andere ingezonden foto’s worden ook in de reactienota opgenomen.

De reactienota wordt samen met het ambitiedocument in mei aangeboden aan het college en de raad. Naar verwachting neemt de raad voor de zomer een besluit.

Wethouder en juryvoorzitter Marc-Jan Ahne over de winnende foto: “De foto geeft een treffend, bijna tijdloos beeld van onze prachtige binnenstad. Spelende kinderen en volle terrassen laten zien hoe levendig en gezellig de Deventer binnenstad is. De foto geeft ook de aantrekkingskracht van een autovrij plein weer. Op een leeg plein is ruimte voor recreatie, ontspanning, horeca en evenementen. Tot slot symboliseren de vele kinderen op de foto de toekomst van Deventer. Voor hen ontwikkelingen we de binnenstad. Zij zijn de gebruikers van morgen. Een schitterende foto.”

Fotowedstrijd

De fotowedstrijd ‘Prachtige Deventer Binnenstad’ werd georganiseerd in het kader van het ambitiedocument Deventer: een bericht aan de stad. De visie voor de binnenstad is opgesteld door voormalig Rijksbouwmeester Jo Coenen en voormalig Rijksadviseur Fons Asselbergs. Op www.deventer.nl/visiebinnenstad vindt u meer informatie over de visie.


Geen opmerkingen: