vrijdag 7 november 2008

Sawa’s, Ubud en Pura Tanah Lot

De tweede volle dag op Bali gaan we (een deel van) het eiland bekijken. Vijf dagen strand zou zonde zijn van de tijd nietwaar?
Er is door Pangea (de reisorganisatie) al een auto geregeld en Albert heeft er vervolgens voor gezorgd dat die om een uur of negen komt.
We kunnen zelf beslissen waar we heen willen.
Voor vandaag staan dan ook de sawa’s (die hier wonderschoon moeten zijn), de plaats Ubud en de tempel Tanah Lot op het programma.

De chauffeur (Lang, mooie naam voor een heel klein ventje) spreekt niet heel goed Engels, maar snapt prima waar we heen willen. Hij brengt ons naar een uitzichtpunt waar de sawa’s in de diepte liggen. Dat is inderdaad prachtig!


Dan naar Ubud, het culturele centrum van Bali. We dwalen er een beetje rond en kopen wat kleine souvenirs. Én eindelijk slippers voor Renate (ook voor Roos trouwens).
Overal staan tempeltjes. Voor de lunch strijken we neer in Café Lotus waar ze en verrukkelijke rosé blijken te hebben (en ook heerlijk eten trouwens).
Achter dit restaurant ligt de Pura Desa, een tempel met een prachtige lotusvijver er voor.
We sukkelen een beetje rozig terug naar de taxi. Onderweg zien we een echte Crocswinkel. Daar wil Merette wel even een kijkje nemen. En uiteindelijk kopen we er nog slippers ook…


Pura Tanah Lot is ons laatste doel van deze dag. Pura Tanah Lot is een Balinese tempel aan de westkust van Bali. De tempel ligt in zee boven op een rots.
De taxi stopt op een enorme parkeerplaats: het kon hier wel eens druk zijn. Langs de parkeerplaats natuurlijk de onvermijdelijke winkeltjes en langs de wegen naar de tempel ook. Lastig om er zonder iets te kopen aan voorbij te gaan. Dat lukt dan ook niet, maar de aankopen zijn leuk: een paar blouses voor René en slippers voor Renate: precies dezelfde als die ze in Yogyakarta heeft gekocht (en is kwijtgeraakt…).
De tempel ligt inderdaad in de zee. Het is eb, dus we kunnen er heen lopen. Je mag de tempel niet in, maar het is wel een mooi gezicht. Er is een grot met een magische bron, die zoet water geeft terwijl de tempel in de zee ligt.

De kust is ruig, de golven slaan hoog tegen de rotsen. We lopen naar de andere kant van de tempel om de zonsondergang te zien. Mijn moeder is bang dat het vloed wordt en we natte voeten krijgen dus wij bekijken de zonsopgang van een ander plekje. Ook mooi, maar wel jammer dat ik de zon niet achter de tempel zie ondergaan. Hoewel… het is weer eens bewolkt.

Tegen een uur of zeven zijn we terug bij het hotel. Officieel hebben we de taxi gehuurd voor 8 uur, dus ik geef Lang geld voor de twee extra uren. Hij is helemaal verrast!
Omdat we niet veel zin meer hebben om nog naar een restaurant te zoeken eten we in het hotel. Geen zingende kleuters dit keer! Het buffet valt wat tegen, zeker als je bedenkt wat het kost. Morgen weer naar Sanur dus!
Meer foto's van Bali.



Geen opmerkingen: