zondag 23 november 2008

Nog even genieten

Anderhalve dag hebben we nog te gaan. Deze laatste volle dag op Bali staat in het teken van zon, zee, strand, koffers pakken en… Marlies en Ruben. Zij zijn onverwacht eerder op Bali aangekomen en willen met Roos en Renate wel ergens een biertje drinken.
En ja, mee eten willen ze ook wel!
We maken een reservering voor 8 personen bij Alice’s bar. Komt helemaal in orde. En ja, zes personen worden opgehaald, de andere twee komen zelf. Helemaal duidelijk.
We liggen lekker op het strand, verwennen onszelf bij de lunch met een cocktail (vooral die van Merette is zeer tropisch), laten ons nog een keertje masseren en pakken de koffers.



Morgen moeten we voor 12 uur van de kamer zijn, terwijl de taxi pas om half zes komt.
Oh, enne speciaal voor Co: op Bali wordt afval ook gescheiden (soms…)!



Als we ons melden bij de balie om naar Sanur te gaan staan er twee enorme pathfinders op ons te wachten. Eight persons? Ehm, no, six. Want de andere twee zijn al in Sanur. Maar u zei toch acht? Ja, we gaan ook met z’n achten eten, maar de andere twee… Nou ja, het Engels hier laat nog wel eens wat te wensen over… Omdat ze er nu toch zijn nemen we drie aan drie plaats in de enorme auto’s en zoeven naar het restaurant.
Leuk om Marlies en Ruben weer te zien!
We eten wederom heerlijk. De krontjongmuziek is aardig, maar minder gezellig dan de muziek van een paar dagen geleden.
Als we uitgegeten zijn gaan mijn moeder, René, Merette en ik terug naar het hotel.
Ruben, Marlies, Renate en Roos gaan de kroegen van Sanur onveilig maken.
Ze komen terecht in een soort reggaekroeg; de eigenaar heeft de meeste woeste dreadlocks die je in tijden hebt gezien. En hij draait muziek van een Nederlands bandje. Ze zijn meteen dikke vrienden. Natuurlijk brengt hij ze naar ‘huis’. In een kever met open dak…




Midden in de nacht staan ze met z’n vieren in de kamer van Merette (waar ik een paar uurtjes slaap heb gepakt). De wereldreizigers zijn door hun boeken heen en plunderen onze voorraad. Scheelt ons weer een paar kilo bagage.
We nemen afscheid en Renate loopt nog even mee om een taxi te regelen. Ik kruip weer in mijn ‘eigen’ bed. Morgen is het echt over….


Meer 'strand en zo' foto's

2 opmerkingen:

Unknown zei

Hoi Moniek,

We hebben het er gisteren over gehad dat reacties toch wel erg leuk zijn :) De blog ziet er met foto's erg leuk uit! Hopelijk komt er nog een keer zo'n vakantie voor jullie aan om over te schrijven!

Groetjes Dorien

Anoniem zei

Nou, heb ze inmiddels àllemaal gelezen hoor :) Nu nog het foto-album... (of moet ik 't daar voorlopig nog niet over hebben?)

X Roos