woensdag 1 oktober 2008

Tugu Hotel

Mijn moeder was er acht jaar geleden en was zo enthousiast over dit hotel dat ze er deze reis beslist weer heen wil.
Het hotel ligt midden in Malang en heeft een heel eigen stijl. De eigenaar heeft er al het antiek dat hij niet meer kwijt kon uitgestald en dat levert verrassend leuke, kleine collecties op.



Het hotel heeft een uitstekende keuken waar we verrukkelijke maaltijden nuttigen voor heel weinig geld. Zelfs erwtensoep en hutspot met klapstuk staan op de menukaart.
Er zijn leuke winkeltjes Roos en Renate kopen er een armband en de badjassen zijn ook niet te versmaden…, er is een leuke bar, een psychedelische gang (als je een jointje op hebt en er door wandelt word je hier volgens mij echt stapelgek… ), er is muziek tijdens het diner en de service is geweldig! Dat er over wordt nagedacht hoe je het gasten naar de zin maakt blijkt al uit het feit dat we een eigen vleugel hebben, vier kamers in een apart deel van het hotel. (Nadeel zijn de mieren, die de kamers bevolken…)
’s Middags kun je in de tearoom aan de thee met daarbij heerlijk Indische hapjes.

Een dag vragen we om een lunchpakket en we krijgen een complete nasi rames mee, verpakt in bananenbladeren (die dan wel in een gewone plastic doos zitten) en ook nog twee dozen vol met heerlijkheden (lumper, pisang goreng, pisang lontong en een aantal zaken waarvan ik geen flauw idee heb hoe ze heten, maar die wel errug lekker zijn).
Kortom: je wordt er zeer verwend en dat voelt heerlijk. Het is inderdaad een hotel om naar terug te komen.

Meer foto's van het Tugu Hotel

Geen opmerkingen: