dinsdag 25 mei 2010

Poppers 2010

Vorig jaar gingen we met z’n tienen: negen begeleiders en Merette. Dit jaar besluiten we dat het wel met drie man begeleiding kan. Want Merette wil natuurlijk weer. Helemaal nu er vier Poppers zijn: Gerard Joling én Gordon doen allebei mee. Hopen we. Want je weet maar nooit. Als een van de twee het in zijn bol krijgt om toch nog op te stappen zal ze het met drie Toppers moeten doen.
Ze heeft vorig jaar al tegen Gerard gezegd dat hij het toch echt bij moet leggen met Gordon, maar dat wilde hij niet beloven.
Gelukkig lijkt het er dit jaar toch echt weer van te komen. En dan ook nog Frans Bauer als Special Guest.

Zaterdag 22 mei is het eindelijk zo ver. Dresscode is white & silver. Dat blijkt nog lastiger dan gedacht, want voor Merette heb ik echt geen witte kleren. Gelukkig vind ik op de markt in Den Haag foeilelijke witte stof met zilveren glitters. Kunnen we toch een sjaaltje van knippen.



Tegen half zes rijden we weg uit Deventer. Eerste stop bij McDonalds in Apeldoorn. Veel wit en zilver. Goh, waar gaan die naar toe?
In Amsterdam vinden we snel onze gereserveerde parkeerplek. We lopen de parkeergarage uit en slaan linksaf. Niet dat we de weg weten, maar alles wat wit en zilverkleurig is loopt die kant op, dus…

Eindelijk zijn we in de Arena. Wat ons betreft kan het feest beginnen.
En een feest is het! Bijna iedereen is echt in het wit en zilver (als we nog een keer gaan zullen we dus echt beter ons best moeten doen voor Merette) en de rode lampjes die iedereen op zijn hoofd kan zetten (led reclame van Philips) worden door iedereen gedragen. 61.000 vrolijke mensen zingen mee, zien de zoen van Gordon en Gerard, genieten van een wijntje en biertje en hebben een topavond.
Wij ook. Want het kan dus gewoon: meer dan 60.000 mensen bij elkaar die samen plezier maken zonder dat er gekke dingen gebeuren. Mag je van de Toppers vinden wat je vindt (en ik vind ze leuk, ik beken), maar het publiek is in elk geval Top!



(En wat Merette ervan vindt hoef ik niet uit te leggen: alleen naar haar kijken maakt het een fantastisch feest!)


zondag 2 mei 2010

Van je vrienden moet je het hebben...

In de stromende regen deden Job en Daisy vandaag mee aan de Lentetoertocht in Zutphen. Ze skeelerden maar liefst 45 (!) kilometer en lieten zich daarbij sponsoren door vrienden, collega’s en bekenden.
De opbrengst is voor het project van Renate.
Job en Daisy, wat een stoere actie! Super hoor.
Ze hebben er ook nog de krant mee gehaald…




















Kijk hier voor meer foto's.