zaterdag 4 december 2010

Grijpgrage Greet is BN’er

Nederland Schoon wil mensen die zwerfafval opruimen in het zonnetje zetten. Nu heeft mijn Deventer Schoon Familie een keur aan Deventernaren die met meer of mindere regelmaat zwerfafval ruimen in de gemeente. Wij hadden dus wel een paar kandidaten om aan te melden voor de titel ZwerfAfvalPakker van 2010.
Een daarvan is de 81-jarige Greet Rothuizen. Elke week gaat ze een paar keer, gewapend met een grijper die ze bij de Deventer Schoon Familie bij elkaar heeft gespaard, de straat op om zwerfafval te rapen.
En nu is Greet een Bekende Nederlander! Want het persbericht dat ik naar de lokale pers stuurde, werd in Deventer druk gebruikt. De plaatselijke krant wilde wel een interview met haar en doopte haar ‘Grijpgrage Greet’. Die kop maakte indruk: ze verscheen op SBS6 in Hart van Nederland, was ’s morgens vroeg te beluisteren op Radio 538 bij Giel Beelen en stond groot in het Algemeen Dagblad. En dan laten we de website van de gemeente Deventer, Radio Oost en de Deventer Post nog maar buiten beschouwing.
Aankomende donderdag is de feestelijke bekendmaking van de winnaar. Nederland Schoon heeft voor onze Greet een taxi geregeld en collega Evelien en ik mogen mee.
Daar maken we natuurlijk heel graag gebruik van.
En nu maar hopen dat ze wint! Daar kunnen jullie nog een bijdrage aan leveren, want er moet gestemd worden. Dat kan nog tot 6 december. Dus voor degene die het nog niet heeft gedaan: stem op Grijpgrage Greet! En roep buren, vrienden, collega's en familie op dat ook te doen.
Want zeg nou zelf:  deze kranige dame verdient het toch om te winnen!!

2 opmerkingen:

kacokijk zei

Yo Greet, Go Greet!
Pak ze tijdens de uitreiking!

Enne... Monica: een klein puntje van kritiek... Hoe lang woon je al in Deventer? Een inwoner van Deventer is een Deventenaar, geen DeventeRnaar...

Hartelijke groet, Kaco

Monica zei

:(